Спонтанний пневмоторакс при туберкульозі органів дихання: патогенез, патоморфологія, клінічні вияви, діагностика та невідкладна допомога - Разнатовська, Олена Миколаївна; Разнатовская, Е. Н.; Raznatovska, О. М. (My University, 2014)
У статті представлено патогенез, патоморфологічні зміни, клінічні вияви, діагностику та невідкладну допомогу в разі спонтанного пневмотораксу у хворих на туберкульоз органів дихання. Складено алгоритми діагностики та надання невідкладної допомоги за такої патології. В статье представлены патогенез, патоморфология, клинические проявления, диагностика и неотложная помощь при спонтанном пневмотораксе у больных туберкулезом органов дыхания. Составлены алгоритмы диагностики и оказания неотложной помощи при такой патологии. The article presents the pathogenesis and pathological changes, clinical manifestations, diagnosis and emergency care for spontaneous pneumothorax with pulmonary tuberculosis. Algorithms are described in detail step by step diagnostic and emergency care for spontaneous pneumothorax
Спонтанный пневмоторакс при туберкулезе органов дыхания: патогенез, патоморфология, клинические проявления, диагностика и неотложная помощь
Spontaneous pneumothorax in tuberculosis of the respiratory system: pathogenesis, pathological changes, clinical manifestations, diagnosis and emergency treatment
Keywords: спонтанний пневмоторакс; туберкульоз органів дихання; спонтанный пневмоторакс; туберкулез органов дыхания; spontaneous pneumothorax; pulmonary tuberculosis