Возможности оптимизации гемодинамики в фетоплацентарном бассейне, как фактор влияния на перинатальный результат - Круть, Ю. Я.; Гайдай, Н. В.; Бондаренко, С. А.; Ревенько, А. М.; Круть, Юрій Якович; Гайдай, Наталія Вікторівна; Бондаренко, Сергій Анатолійович; Ревенько, Олександр Мойсейович; Krut, Yu. Ya.; Haidai, N. V.; Bondarenko, S. A.; Revenko, A. M. (My University, 2014)
Исход беременности высокого риска зависит от уровня диспансерного наблюдения. В статье представлены новые возможности совершенствования диспансерного ведения беременных с варикозной болезнью путем эффективного использования этапа санаторного оздоровления в отделении патологии беременности санатория «Великий Луг» г.Запорожье, включающего в комплекс оздоровительных мероприятий, использование инфракрасной сауны с разработанной эффективной схемой саунотерапии, подтвержденной терапевтическим эффектом. Цель. Снижение частоты осложнений беременности, родов и послеродового периода у беременных, страдающих варикозной болезнью, путем разработки и внедрения научно обоснованных лечебно-профилактических мероприятий. Завершення вагітності високого ризику залежить від якості диспансерного нагляду. В статті надані нові можливості удосконалення диспансерного нагляду вагітних з варикозною хворобою шляхом ефективного застосування етапу санаторного оздоровлення у відділенні патології вагітності санаторію» Великий Луг» м. Запоріжжя,де залучено у комплекс лікувально-оздоровчих заходів застосування інфрачервоної сауни з розробленою схемою саунотерапії, підтвердженим терапевтичним ефектом. Мета. Зниження частоти патологічного перебігу вагітності,пологів та післяпологового періоду вагітних з варикозною хворобою шляхом розробки і впровадження науково обґрунтованих лікувально-профілактичних заходів. High-risk pregnancy outcome depends on the level of dispensary observation. The paper presents new opportunities for improving dispensary management of pregnant women with varicose disease by means of the effective use of sanatorium rehabilitation stage at the department of complication of pregnancy of sanatorium "Velykyi Luh” (Great Meadow) of Zaporizhzhia, which includes a complex of recreational activities, use of an infrared sauna with the developed effective scheme of sauna therapy, proven by therapeutic effect. Aim. Reduction in the incidence of the complications of pregnancy, delivery and the postpartum period in pregnant women suffering from varicose disease by means of the development and implementation of scientifically based treatment and preventive measures.
Можливості оптимізації гемодинаміки в фетоплацентарному басейні, як фактор впливу на перинатальний результат
Possibilities of Optimization of Hemodynamic in Fetoplacental Basin as an Influence on Perinatal Outcome
Keywords: беременность; варикозная болезнь; санаторное оздоровление; инфракрасная саунотерапия; вагітність; варикозна хвороба; санаторне оздоровлення; інфра- червона саунотерапія; pregnancy; varicose disease; sanatorium rehabilitation; infrared sauna therapy