Клініко-прогностичні особливості перебігу АГ у хворих з наслідками декількох інфарктів мозку - Волошина, Ірина Миколаївна; Кривенко, Віталій Іванович; Дейнега, Володимир Григорович (Київ, 2016)
Мета – порівняти перебіг і прогноз артеріальної гіпертензії (АГ) у хворих, що мали один або декілька ішемічних інсультів в анамнезі. Матеріал і методи. Обстежено 90 хворих з АГ (48 чоловіків, 42 жінки) у віці (59±3,4) року, які перенесли один і більше інфарктів мозку (ІМ) півкульної і стовбурової локалізації (за підтвердженими даними МРТ), давністю більше одного року. Усі пацієнти надали письмову згоду на участь у дослідженні.