Аспекты создания нейропротективных, противовоспалительных лекарственных средств - Чекман, И. С.; Беленичев, И. Ф.; А. О. Сыровая; Горчакова, Н. А.; Бухтиярова, Н. В.; Рыженко, В. П.; Левашова, О. Л.; Чаленко, Н. Н.; Чекман, І. С.; Бєленічев, Ігор Федорович; Сирова, Г. О.; Горчакова, Н. О.; et al. (My University, 2019)
Показано хімічні, фізіологічні, фармакологічні, математичні аспекти створення нейропротективних, протизапальних лікарських засобів. Визначено доцільність створення сполук з нейропротективними властивостями в ряду 1,2,4-триазолу, з протизапальними ефектами — в ряду коксибів. Для синтезу нових сполук застосовують компонентні програми, проводять квантово-хімічні дослідження, віртуальний скринінг, визначають антиоксидантні властивості. drugs are considered. It is stated the expediency of the creation of neuroprotective compounds among the 1,2,4- triazol derivatives and antiinflammatory compounds as the coxibes derivatives. During the synthesis of new compounds, computer programs, quantum-chemical investigations, and virtual screening have been used to determine antioxidant properties.
Аспекти створення нейропротективних, протизапальних лікарських засобів
Aspects of the creation of neuroprotective antiinflammatory drugs
Keywords: нейропротективні властивості; протизапальні властивості; антиоксидантні властивості; комп’ютерні програми; віртуальний скринінг; квантово-хімічні дослідження; neuroprotective properties; antiinflammatory properties; antioxidant properties; computer programs; virtual screening; quantum- chemical investigations