Захворюваність ВІЛ-інфікованих хворих дерматологічною патологією - Святенко, Т. В.; Суременко, М. С.; Шевченко, О. П.; Ніколайчук, М. А.; Мульченко, Е. В.; Даниліна, О. А. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Здійснено аналіз захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД та місце дерматовенерологічної групи захворювань у складі опортуністичних інфекцій. Наведено клінічні приклади маніфестації дерматовенерологічної патології у ВІЛ-інфікованих хворих як перші прояви ВІЛ-інфекції. Осуществлен анализ заболеваемости ВИЧ-инфекцией/СПИДом и место дерматовенерологической группы заболеваний в составе оппортунистических инфекций. Приведены клинические примеры манифестации дерматовенерологической патологии у ВИЧ-инфицированных больных как первые проявления ВИЧ-инфекции. In article the analysis of HIV-infection / AIDS morbidity is done and the place of dermatovenerologic diseases as a part of opportunistic infections is defined. Clinical cases of manifestations of dermatovenereologic pathologies in HIV-infected patients as the first signs of a HIVinfection are given.
Keywords: ВІЛ-інфекція; СНІД; опортуністичні інфекції; ВИЧ-инфекция; СПИД; оппортунистические инфекции; HIV-infection; AIDS; opportunistic infections