Викладання фармацевтичної хімії згідно з вимогами болонського процесу - Кучеренко, Людмила Іванівна; Портна, Олена Олексіївна; Моряк, Зінаїда Броніславівна; Морозова, О. О.; Рогульченко, Г. К. (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2009)
Фармацевтична хімія належить до навчальних дисциплін, які відіграють провідну роль у підготовці майбутніх спеціалістів у галузі фармації. Досягнути високого рівня знань та оволодіння практичними навиками майбутній фахівець може тільки при достатній теоретичній підготовці з курсу неорганічної, органічної та аналітичної хімії і взаємозв’язку отриманих теоретичних знань з метою, яка стоїть при вивченні фармацевтичної хімії. Якість викладання дисципліни на кафедрі фармацевтичної хімії тісно пов’язана з цілями, які стоять перед сучасною фармацією в плані підготовки досвідченого спеціаліста в галузі фармації та фармацевтичного аналізу. Інтеграція України в освітній простір Європи вимагає зменшення кількості навчального часу на вивчення дисципліни та перерозподіл його між аудиторною та самостійною роботою студентів.
Keywords: матеріали конференцій; фармацевтична хімія; болонський процес