Дослідження якісного складу препарату комплексної дії Клімасед - Яковенко, В. К. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено результати хроматографічного (ТШХ, ПХ) і якісного вивчення хімічного складу мононастоянок трави пасифлори, трави материнки, трави меліси, листя шавлії, квіток липи, а також крапель складних Клімасед. Доведено вміст полісахаридів, гідроксикоричних кислот, флавоноїдів, кумаринів, терпеноїдів та алкалоїдів у мононастоянках і Клімаседі. Приведены результаты хроматографического (ТШХ, БХ) и качественного изучения химического состава мононастоек травы пасифлоры, травы душицы, травы мелисы, листьев шалфея, цветков липы, а также капель сложных Климасед. Доказано содержание полисахаридов, гидроксикоричных кислот, флавоноидов, кумаринов, терпеноидов и алкалоидов в мононастойках и Климаседе. This work contains results of chromatographic and qualitative study of the chemical composition of mono tinctures of passionﬂower herb, oregano herb, Melissa herb, sage leaves, linden ﬂowers as well as complex drops Сlimased. We proved the presence of polysaccharides, hydroxycoric acids, ﬂavonoids, coumarins, terpenoids and alkaloids in mono tinctures and Сlimased.
Keywords: аналіз; хроматографія; трава пасифлори; трава материнки; трава меліси; листя шавлії; квітки липи; Клімасед; анализ; хроматография; трава пассифлоры; трава душицы; трава мелисы; листья шалфея; цветки липы; Климасед; analysis; chromatography; passionflower; herb; oregano herb; Melissa herb; sage leaves; linden flowers; Сlimased