Інфекційно-залежні механізми виникнення кишкових ускладнень під час антибіотикотерапії у дітей - Радутна, Олена Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Розвиток антибіотикоасоційованої діареї і коліту зумовлений порушенням функціонування нормальної кишкової мікрофлори. На фоні антибактеріальної терапії пригнічується кишкова мікрофлора і починається прогресуюче розмноження патогенної мікрофлори, зокрема Clostridium difficile. У дітей, які отримували антибіотикотерапію, вивчили можливості ранньої діагностики, поширеність, етіологію, клінічні особливості та деякі патогенетичні механізми появи діареї, що асоціюється з Clostridium diffi cile-інфекцією. Развитие антибиотикоассоциированной диареи и колита обусловлено нарушением функционирования нормальной кишечной микрофлоры. На фоне антибактериальной терапии угнетается кишечная микрофлора и начинается прогрессирующее размножение патогенной микрофлоры, а именно Clostridium difficile. У детей, которые получали антибиотикотерапию, изучили возможности ранней диагностики, распространенность, этиологию, клинические особенности и некоторые патогенетические механизмы появления диареи, ассоциированной с Clostridium difficile-инфекцией. Development of antibiotic-associated diarrhea and colitis is conditioned by violation of functioning of normal intestinal microflora. On a antibacterial therapy background an intestinal microflora is oppressed and making reproduction progress of pathogenic microflora begins, namely Clostridium difficile. Studied for children that got antibiotictherapy, possibilities of early diagnostics, prevalence, etiology, clinical features and some nosotropic mechanisms of appearance of diarrhea associated with Clostridium difficile infection.
Keywords: діти; антибіотикоасоційована діарея; інфекція Clostridium difficile; дети; антибиотикоассоциированная диарея; инфекция Clostridium difficile; children; antibiotic-associated diarrhea; infection Clostridium difficile