Синдром Улісса: міграція, психологічні порушення та особистісні ресурси життєстійкості - Денисенко, Вікторія Володимирівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Термін «синдром Улісса» був введений до наукового обігу у 2002 р. доктором Хосеба Ахотегі Лоізате з університету Барселони за результатами його роботи з іммігрантами в Іспанії. Назва пов’язана із героєм давньогрецького епосу Одисеєм (в римській транслітерації – Уліссом), який після закінчення Троянської війни багато років не мав змоги повернутися додому.
Keywords: тези доповідей