Мережа взаємодій між апоптозом, некрозом, некроптозом та аутофагією - Майоров, А. Ф. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Смерть – підсумок всього на планеті. Усе на ній впевнено наближається до свого логічного кінця. Будь то гори, що схильні до ерозії, або цілі зірки, що згасають в самотньому космосі. Різниця лише в тому – скільки часу це займає. Але за останній час вчені усвідомили, що клітинна смерть, якщо її умовно уявити у вигляді терезів, в стані рівноваги має парадоксальне на перший погляд значення – вона бере участь в таких життєво важливих процесах, як розвиток організму, його гомеостаз та імунітет.
Keywords: тези