Порівняльна оцінка залежності фармакологічної дії від хімічної будови похідних 1,2,4-триазолу - Білай, Іван Михайлович; Михайлюк, Євгеній Олегович; Каплаушенко, Андрій Григорович; Парченко, Володимир Володимирович; Гоцуля, Андрій Сергійович; Гоцуля, Т. С.; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Белай, И. М.; Михайлюк, Е. О.; Каплаушенко, А. Г.; Парченко, В. В.; et al. (My University, 2012)
Печінка являє собою найважливішу залозу, що забезпечує сталість внутрішнього середовища організму людини. Це унікальний і складно функціонуючий орган, що є головним у білковому, вуглеводному, жировому обміні та відіграє важливу роль у метаболізмі лікарських препаратів [3, 4]. За даними Міністерства охорони здоров’я України, захворюваність на гепатит С у країні досягла 3 % населення, що становить близько 1,17 млн осіб, кількість хворих на гепатит В перевищує 1 млн. Враховуючи вищезазначене [2], доцільно вивчення біохімічних показників крові під впливом похідних 1,2,4-триазолу. В работе представлены показатели фармакологического действия производных 1,2,4-триазола при экспериментальном гепатите. Показана зависимость фармакологического действия производных 1,2,4-триазола от их химического строения. The work presents performance pharmacological effect of derivatives of 1,2,4-triazole in experimental hepatitis. The presented dependence pharmacological effect of the chemical structure of derivatives of 1,2,4-triazole.
Сравнительная оценка зависимости фармакологического действия от химического строения производных 1,2,4-триазола
Comparative evaluation of pharmacological effects depending on the chemical structure of derivatives of 1,2,4-triazole
Keywords: гепатопротекторна активність; показники ліпідного обміну; експериментальний гепатит; похідні 1,2,4-триазолу; гепатопротекторная активность; показатели липидного обмена; экспериментальный гепатит; роизводные 1,2,4-триазола; hepatoprotective activity; lipid metabolism; experimental hepatitis; derivatives of 1,2,4-triazole