Патогенетичний механізм хвороби Альцгеймера, його звязок зі активностю гіпоталамусу - Тимофіїв, Дмитро Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета. Аналіз сучасної наукової літератури щодо ролі та характеру нейросекреції ядер гіпоталамуса при хворобі Альцгеймера, пошук ймовірного зв‘язку формування та прогресування хвороби із станом нейронів супраоптичного та паравентрикулярного ядер. Матеріали та методи. Для реалізації мети проведений аналіз наукової літератури та систематизація матеріалів опрацювання 25 наукових джерел.
Keywords: тези