Запальні ураження клітковинних просторів обличчя як проблема ХХІ століття - Варжапетян, А. С.; Узунян, І. М.; Varzhapetіan, A. S.; Uzunian, I. M. (My University, 2025)
Мета роботи. Висвітлити сучасне розуміння проблеми запальних уражень клітковинних просторів обличчя. Матеріали і методи. У статті представлені дані із 57 джерел авторів з 26 країн, опублікованих у мережі Інтернет за період 2020–2025 рр. Вибір джерел був випадковий. Вивчали матеріал, що відповідав критеріям включення на першої сторінці пошуку в інтернеті за ключовими словами «флегмона обличчя», «гнійний целюліт», «щелепно-лицева ділянка». Процес нашої досліджуваної роботи включав наступні етапи: формулювання мети та завдання дослідження, пошук літератури, оцінка якості «визначеного» джерела, вилучення даних, аналіз стану предмету у дослідженнях. The aim to highlight the current understanding of the problem of inflammatory lesions of facial tissue spaces. Materials and methods. The article presents data from 57 sources of authors from 26 countries published on the Internet for the period 2020–2025. The choice of sources was random. We studied the material that met the criteria for inclusion on the first page of the internet search for the keywords “phlegmon of the face”, “purulent cellulite”, “maxillofacial area”. The process of our research work included the following stages: formulation of the purpose and objectives of the study, literature search, assessment of the quality of a «certain» source, data extraction, analysis of the state of the subject in research.
Inflammatory lesions of facial cellular spaces as a problem of the 21st century
Keywords: запальне захворювання; комплексне лікування; запалення; аналіз; inflammatory disease; complex treatment; inflammation; analysis