Ранняя функциональная нагрузка после восстановления повреждений aхиллова сухожилия - Головаха, М. Л.; Горелов, А. М.; Шишка, И. В.; Банит, О. В.; Титарчук, Р. В.; Golovakha, M. L.; Gorelov, A. М.; Shyshka, I. V.; Banit, O. B.; Titаrchuk, R. V.; Головаха, Максим Леонідович; Горелов, О. М.; et al. (ВГО "Україн. асоц. ортопедів-травматологів", ВГО "Україн. асоц. спортивної травматології, хірургії колінного суглоба та артроскопії", Ін-т травматології та ортопедії Нац. акад. мед. наук України, 2011)
Цель работы — улучшить результаты хирургического лечения повреждений ахиллова сухожилия за счет сокращения сроков восстановления опороспособности конечности путем ранней функциональной нагрузки на конечность с применением индивидуального ортезирования. It is reported about analysis of medical rehabilitation results after surgical treatment of 32 patients with Achilles tendon rupture operated in different periods after injury. Developed orthopaedic devices and early weight-bearing method by means of functional immobilization after surgical treatment of Achilles tendon rupture showed a lot of advantages in comparison with traditional method of immobilization. The analysis of function recovery dynamics showed that patients with early functional weight-bearing became socially adjusted and returned to normal life activities significantly earlier. Представлений аналіз результатів періоду медичної реабілітації після хірургічного лікування 32 пацієнтів з пошкодженням aхіллового сухожилля, прооперованих у різні строки після травм. Розроблені ортези та методика раннього навантаження після відновлення ахіллового сухожил- ля шляхом функціональної іммобілізації продемонстрували цілий ряд переваг перед традиційним іммобілізаційним методом.
Early funktional weight-bearing after surgical repair of achiles tendon rupture
Раннє функціональне навантаження після відновлення пошкоджень ахіллового сухожилля
Keywords: повреждения ахиллова сухожилия; функциональное лечение; ортезирование; achilles tendon rupture; functional treatment; orthosis; пошкодження aхіллового сухожилля; функціональне лікування; ортезування