Експресія протеїназ вазоконстрикторної дії у дітей з різними формами бронхолегеневої дисплазії - Сенаторова, Г. С.; Черненко, Л. М.; Самохіна, Л. М. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено результати аналізу рівнів протеїназ вазоконстрикторної дії у дітей з різними формами бронхолегеневої дисплазії. Показано, що система протеїназа-інгібітор протеїназ відіграє істотну роль у виникненні кардіоваскулярних ускладнень при бронхолегеневій дисплазії. Приведены результаты анализа уровней протеиназ вазоконстрикторного действия у детей с разными формами бронхолегочной дисплазии. Показано, что система протеиназа-ингибитор протеиназ играет существенную роль в возникновении кардиоваскулярных осложнений при бронхолегочной дисплазии. The paper presents the analysis results of proteinases activities of vasoconstrictive actions in children with bronchopulmonary dysplasia in different forms. It is shown that the system proteinase-proteinase inhibitor plays a signiﬁcant role in causing cardiovascular complications of bronchopulmonary dysplasia.
Keywords: бронхолегенева дисплазія; протеїнази вазоконстрикторної дії; кардіоваскулярні ускладнення; діти; бронхолегочная дисплазия; протеиназы вазоконстрикторного действия; кардиоваскулярные осложнения; дети; bronchopulmonary dysplasia; proteinase of vasoconstrictive action; cardiovascular complications; children