Вплив навчання за фахом «фізична терапія, ерготерапія» на дотримання здорового способу життя студентами першого і другого курсів ЗДМУ - Свириденко, А. І.; Ляхова, І. М.; Ляхова, Інна Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Згідно нової Загальної програми роботи ВООЗ на 2019-2023 рр., важливою умовою виконання завдань, що зв’язані зі здоров’ям населення, стане розгортання, орієнтованих на потреби людей, служб первинної медико-санітарної допомоги, які в першу чергу спрямовані на формування здорового способу життя (ЗСЖ) і профілактику захворювань в доповненні до надання безпечних, ефективних і якісних лікувальних послуг. Необхідність дотримання ЗСЖ виходить з того, що багатьох причин пошкодження стану здоров’я можна уникнути, якщо виконувати загальні рекомендації щодо харчування, необхідних фізичних навантажень, гігієни, закалювання тощо. Значна роль в цьому процесі належить просвітянській і лікувально-профілактичній діяльностям. Мета дослідження – виявлення впливу навчання за фахом «Фізична терапія, ерготерапія» на дотримання ЗСЖ студентами І-го і ІІ-го курсів ЗДМУ. Матеріал і методи: аналіз і синтез літературних джерел, анкетування, порівняння, оцінка і узагальнення результатів дослідження, методи математичної статистики.
Keywords: тези доповідей