Обгрунтування оптимальної концентрації полігексаметиленгуанідину фосфату у інстиляційних фармакотерапевтичних засобах для терапії гнійно-запальних захворювань щелепно-лицевої ділянки - Гладишев, Віталій Валентинович; Курінний, Антон Валерійович; Скаковська, Ольга Iванiвна; Количева, Наталія Леонідівна; HIadyshev, V. V.; Kurinnyi, A. V.; Skakovska, O. I.; Kolycheva, N. L. (My University, 2012)
У результаті проведеного вивчення антимікробно активності модельних систем інстиляційних лініментів-гелів для фармакотерапі гнійно-запальних захворювань щелепно-лицево ділянки й ши з полігексаметиленгуанідину фосфатом установлено, що його концентрація в лікарській формі статистично значуще впливає на ефективність композицій. Виявлено, що 3 % концентрація полігексаметиленгуанідину фосфату в лініментах-гелях забезпечує оптимальний рівень антимікробно активності ціє лікарсько форми для інстилляцій. As a result of the conducted studying of the antimicrobial activity of modelling systems instillations liniments-gels for pharmacotherapy of pyoinflammatory diseases of maxillofacial area with polyhexamethylenguanidine phosphate it was set that its concentration in the medicinal form statistically significantly influences efficacy of compositions. It was revealed that 3 % concentration of polyhexamethylenguanidine phosphate in liniments-gels provides an optimum level of the antimicrobial activity of this medicinal form for instillations.
Substantiation of optimum concentration of polyhexamethylenguanidine phosphate in instillations the pharmacotherapeutic means for therapy of the pyoinflammatory diseases of maxillofacial area
Keywords: полігексаметиленгуанідину фосфат; гель-лінімент; антимікробна активність; polyhexamethylenguanidine phosphate; gel-liniment; the antimicr obial activity