Проблемні питання лікування пацієнток репродуктивного віку з функціональними кістами яєчників - Шаповал, Ольга Сергіївна; Шаповал, О. С.; Shapoval, O. S. (My University, 2018)
Мета дослідження: підвищення ефективності лікування та покращання якості життя жінок з функціональними кістами яєчників. Матеріали та методи. У дослідженні брали участь 104 пацієнтки репродуктивного віку з функціональними кістами яєчників та 50 здорових жінок. Проведено загальноклінічне, психологічне, сонографічне, імунологічне, молекулярно-генетичне обстеження. Цель исследования: повышение эффективности лечения и улучшение качества жизни пациенток с функциональными кистами яичников. Материалы и методы. В исследовании принимали участие 104 пациентки репродуктивного возраста с функциональными кистами яичников и 50 здоровых женщин. Проведено общеклиническое, психологическое, сонографическое, иммунологическое, молекулярно-генетическое обследование. The objective: increase the effectiveness of treatment and improve the quality of life of patients with functional ovarian cysts. Materials and methods. The study included 104 patients with functional ovarian cysts of reproductive age and 50 healthy women. A general clinical, psychological, sonographic, immunological, molecular genetic examination was conducted.
Проблемные вопросы лечения пациенток репродуктивного возраста с функциональными кистами яичников
Problematic issues of treatment of patients of reproductive age with functional ovarian cysts
Keywords: функціональні кісти яєчників; репродуктивний вік; лікування; профілактика; мікронізований прогестерон; функциональные кисты яичников; репродуктивный возраст; лечение; профилактика; микронизированный прогестерон; functional ovarian cysts; reproductive age; treatment; prophylaxis; micronized progesterone