Моніторинг лікарських препаратів : практикум для магістрів І року навчання, спец. 224 «Технології медичної діагностики та лікування» - Бєленічев, Ігор Федорович; Павлов, Сергій Васильович; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Риженко, Віктор Павлович; Горбачова, Світлана Василівна; Біленький, Сергій Андрійович; Баранова, Людмила Володимирівна; Левченко, Катерина Віталіївна; Бурлака, Кристина Анатоліївна; Нікітченко, Юлія Вікторівна; Робота, Дмитро Вадимович; Марічева, Олена Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
У практикумі представлені загальні відомості про основні етапи та параметри фармакокінетики лікарських препаратів, проведення моделювання фармакокінетичних процесів, використання принципу індивідуального дозування препаратів, розрахунків широти терапевтичної дії і показників безпеки фармакотерапії. А також відомості про побічну дію лікарських препаратів, їх взаємодії з алкоголем і заходи профілактики цих реакцій. На кожне заняття представлений навчальний матеріал, а також завдання для домашньої і самостійної роботи.