Перспективи застосування лікарських засобів рослинного походження у комплексній терапії атеросклерозу - Аксьонова, Ілона Ігорівна; Білай, Іван Михайлович; Аксёнова, И. И.; Билай, И. М.; Aksyonova, I. I.; Bilay, I. M. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Показано вплив препаратів рослинного походження на показники ліпідного обміну. Доведено, що найбільшою гіполіпідемічною активністю характеризувався лікарський збір (мед і хрін звичайний). Показано влияние препаратов растительного происхождения на показатели липидного обмена. Доказано, что наибольшей гиполипидемической активностью обладал лекарственный сбор (мед и хрен обыкновенный). The work shows the effects of herbal drugs on lipid metabolism. It is proved that the medicinals gathering (honey and horseradish) have most high lipid-lowering activity.
Перспективы использования лекарственных средств растительного происхождения в комплексной терапии атеросклероза
Prospects for the use of herbal medicines in the treatment of atherosclerosis
Keywords: лікарські засоби рослинного походження; антиатеросклеротична активність; лекарственные средства растительного происхождения; антиатеросклеротическая активность