Показники діастолічної функції лівого шлуночка у хворих на ІХС та їх зміни під впливом лікування івабрадином - Черняк, В. О. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Вивчено вплив івабрадину на діастолічну функцію лівого шлуночка у 29 пацієнтів зі стабільною стенокардією напруження ІІ та ІІІ функціональних класів. У ході дослідження виявлено, що під впливом препарату спостерігається достовірний приріст швидкості раннього діастолічного наповнення лівого шлуночка з одночасним зменшенням темпу наповнення передсердь (на фоні скорочення періоду ізоволюметричного розслаблення) й зменшенням пізнього діастолічного тиску в лівому шлуночку. Изучено влияние ивабрадина на диастолическую функцию левого желудочка у 29 пациентов со стабильной стенокардией напряжения ІІ и ІІІ функциональных классов. В ходе исследования установлено, что под влиянием препарата наблюдается достоверный прирост скорости раннего диастолического наполнения левого желудочка с одновременным уменьшением темпа наполнения предсердий (на фоне сокращения периода изоволюметрического расслабления) и уменьшением позднего диастолического давления в левом желудочке. In 29 patients with a stable exertional angina of ІІ and ІІІ functional class influence of ivabradin on diastolic left ventricle function has been studied. Researches have shown, that under influence of ivabradin the significant augmentation of rate of early diastolic filling of a left ventricle with simultaneous depression of rate of filling of atriums against of reduction of period of izovolumetric relaxation and authentic depression of final diastolic pressure in a left ventricle became perceptible.
Keywords: стабільна стенокардія; івабрадин; стабильная стенокардия; ивабрадин; stable angina; ivabradin