Стан променевого навантаження населення Запорізької області за рахунок медичного опромінення - Севальнєв, Анатолій Іванович; Костенецький, М. І.; Куцак, Алла Валеріївна; Севальнев, А. И.; Костенецкий, М. И. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Проаналізовано стан надання рентгенологічної допомоги населенню Запорізької області. Встановлено, що річна доза опромінення населення складає 0,8–0,9 мЗв на одну людину, що перевищує середньосвітовий показник майже вдвічі. Проанализировано состояние оказания рентгенологической помощи населению Запорожской области. Установлено, что годовая доза облучения населения составляла 0,8–0,9 мЗв на одного человека, которая превышает среднемировой показатель почти в два раза. The state of roentgenologic help to the population of Zaporozhye region is analysed. It is revealed that the year dose of irradiation of population is 0,8–0,9 mSv on one man, such dose exceeds world average almost twice.
Keywords: доза опромінення; пацієнти; рентгенодіагностика; доза облучения; пациенты; рентгенодиагностика; dose of irradiation; patients; roentgendiagnostic