Радіаційно-гігієнічна оцінка опромінення населення Запорізької області за рахунок природних джерел - Мартиничева, Єлизавета Віталіївна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Актуальність роботи: опромінення населення за рахунок природних джерел випромінювання в світі посідає перше місце серед джерел іонізуючого випромінювання і вносить основний за величиною вклад в загальне опромінення людей. Тому визначення пріоритетних задач щодо зменшення опромінення населенняза рахунок природних джерел, в теперішний час є вкрай необхідним. Мета роботи – оцінити рівні опромінення населення Запорізької області за рахунок природних джерел та запропонувати заходи щодо зменшення опромінення населення від природних джерел випромінювання.
Keywords: магістерська робота; ОП "Лабораторна діагностика"