Лектингістохімічна характеристика лімфоїдної тканини, асоційованої з плодовою частиною плаценти, наприкінці першого періоду вагітності у щурів - Кущ, Оксана Георгіївна; Кущ, О. Г.; Злобіна, О. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Вперше описано будову лімфоїдної тканини, асоційованої з плодовою частиною плаценти, наприкінці І періоду вагітності у щурів. Застосовуючи лектингістохімічний метод описано імунологічно незрілі, цитотоксичні лімфоцити, В-лімфоцити і макрофаги, а також їх топографію. В період завершення формування плаценти лімфоїдна тканина, асоційована з нею, представлена неспецифічною ланкою імунітету, до якої належать В1-лімфоцити, цитотоксичні лімфоцити, макрофаги. Впервые описано строение лимфоидной ткани, ассоциированной с плодовой частью плаценты, в конце І периода беременности у крыс. Используя лектингистохимический метод описаны иммунологически незрелые, цитотоксические лимфоциты, В-лимфоциты и макрофаги, а также их топография. В период завершения формирования плаценты лимфоидная ткань, ассоциированная с ней, представлена неспецифическим звеном иммунитета, к котрому принадлежат В1-лимфоциты, цитотоксические лимфоциты, макрофаги. The structure of lymphoic tissue of the placenta associated with fetus part at the end of the ﬁrst period of pregnancy for rats was described. Using a lectin the chemical method immunoimmature is described, cytotoxic lymphocytes, B-lymphocyte and macrophage, and also their to-pography. In the period of completion of forming of placenta, limfoid tissui is associated with it presented the heterospeciﬁc link of immunity to which of B1-lymphocytes, cytotoxic lymphocytes, macrophages.
Keywords: плід; плацента; лімфоцит; лектини; плод; лимфоцит; лектины; fetus; placenta; lymphocyte; lectins