Пошук антигіпоксантів та антиоксидантів серед похідних 7-бензилксантинів - Євсєєва, Людмила Володимирівна; Романенко, Микола Іванович; Александрова, Катерина Вячеславівна; Самура, Б. А.; Таран, А. В. (Харків : НФаУ, 2010)
Аналіз літературних даних підтверджує, що похідні ксантину відіграють значну роль в процесах регуляції гомеостазу та різноманітних функцій організму, а висока реакційна здатність похідних ксантину дає змогу здійснити синтез не опублікованих в літературі ксантинів, що створює значний резерв для пошуку нових малотоксичних лікарських засобів широкого спектру дії.
Keywords: тези