Пошук біологічно активних сполук з гіпоглікемічною дією в ряду 3-бензил-8-метилксантинів - Данільченко, Дмитро Михайлович (My University, 2014)
Цукровий діабет сьогодні актуальна проблема світової і національної медичної практики. В Україні зареєстровано понад 3 мільйони хворих на цукровий діабет. Проблема лікування та розробка схем медичної реабілітації пацієнтів внаслідок цукрового діабету з високим ризиком подальших ускладнень обумовлена широкою розповсюдженістю цього захворювання та частим його сполученням з іншими захворюваннями (артеріальна гіпертензія, ожиріння, хвороби серця) [Дедов, 2011].
Keywords: тези