Фармакологічний нагляд: оцінка співвідношення користь/ризик при виборі лікарських засобів - Колесник, Юрій Михайлович; Крайдашенко, Олександр Олегович; Сиволап, Віталій Вікторович; Стець, Р. В.; Мотовиця, Н. Я.; Севальнева, Н. А.; Стець, Вiталiй Романович (Запорізький державний медичний університет, 2009)
Фармаконагляд - державна система наукової оцінки і контролю безпеки, інформації про побічні дії лікарських засобів для того, щоб виробити відповідні рішення на стадії медичного використання відповідно чинному законодавству У статті проводиться аналіз діяльності системи фармаконагляду в Запорізькому регіоні протягом 2008 року. Pharmacovigilance - state system of acquisition, scientific evaluation and control of information about adverse reaction/effect of medicinal drugs in order to make respective decisions at the stage medical use according to acting legislation. In the article the analysis of activity of the system in the Zaporozhian region for a 2008 year is reflected.
Keywords: безпека лікарських засобів; побічна дія; фармаконагляд; safety of medicinal product; adverse effect; pharmacovigilance