Використання комп’ютерних технологій для розв’язування задач із фізичної хімії - Каплаушенко, Андрій Григорович; Щербак, Марина Олексіївна; Kaplaushenko, A. G.; Shcherbak, M. O. (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Резюме. У статті розглянуто методику використання електронних таблиць Excel для розв’язування задач з фізичної хімії у професійній підготовці викладача. Нами проаналізовано клас задач на визначення порядку та константи швидкості хімічної реакції, розрахунок яких потребує багато часу. У цій статті продемонстровано можливість використання електронних таблиць Microsoft Excel для вирішення типових задач двома методами (аналітичним і графічним). Застосування описаної методики дає можливість студенту, загострити свою увагу на хімічному сенсі задачі, що розв’язується, не відволікаючись на математичні розрахунки. Запропонована методика може бути корисною для обробки великої кількості експериментальних даних та може бути використана при виконанні лабораторних та практичних занять з фізичної хімії.
Using computer technology for solving exercises on physical chemistry
Keywords: тези; розв’язання задач; електронні таблиці Excel; константа швидкості реакції; solving exercises; Excel spreadsheets; rate constant