Исследование реологических свойств мягкой назальной лекарственной формы дилтиазема - Гладышев, В. В.; Кучина, Г. К.; Бурлака, Б. С.; Бирюк, И. А.; Гладишев, Віталій Валентинович; Бурлака, Богдан Сергійович; Бірюк, Ірина Авенірівна; Gladyshev, V. V.; Kuchina, G. К.; Burlaka, B. S.; Biruk, I. А. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проведены исследования консистентных свойств интраназальной лекарственной формы с дилтиаземом 5% на основе метилцеллюлозного глицерогеля, отобранного в результате биофармацевтических исследований, и его носителя. Реологические свойства характеризуют ее как тиксотропную систему, соответствующую требованиям, предъявляемым к высокоустойчивым мазевым композициям. Незначительные расхождения между реологическими показателями интраназального геля дилтиазема и его основы указывают на отсутствие взаимодействия между действующим веществом и носителем. Здійснено дослідження консистентних властивостей інтраназальної лікарської форми з ділтіаземом 5% на основі метилцелюлозного гліцерогелю, обраного в результаті біофармацевтичних досліджень, і його носія. Реологічні властивості характеризують її як тиксотропну систему, відповідну до вимог , пропонованих до високостійких мазевих композицій. Незначні розбіжності між реологічними показниками інтраназального гелю ділтіазему і його основи вказують на відсутність взаємодії між діючою речовиною й носієм. Researches of consistency properties of intranasal of medicinal form are conducted with diltiazem 5% on the basis of methylcellulose glycerogel , selected as a result of biopharmaceutical researches and his transmitter. Rheological properties characterize her as a thixotropic system, conforming to the requirements, produced in to high-steady ointments compositions. Insigniﬁ cant divergences between the реологическими indexes of intranasal gel of diltiazem and his bases specify on absence of co-operation between an operating matter and transmitter.
Дослідження реологічних властивостей м’якої назальної лікарської форми ділтіазема
Research of rheological properties softnasal medicinal form of diltiazem
Keywords: дилтиазем; тиксотропность; «механическая стабильность»; ділтіазем; тиксотропність; «механічна стабільність»; diltiazem; thixotropy; «mechanical stability»