Заходи щодо зниження ризиків від впливу дрібнодисперсного пилу - Севальнєв, Анатолій Іванович; Волкова, Юлія Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Забруднення навколишнього повітря, в якому містяться високі концентрації дрібних і тонкодисперсних частинок, становить найвищий екологічний ризик для здоров'я, будучи причиною передчасної смерті трьох мільйонів чоловік в світі щорічно (ВООЗ). Мета дослідження. Розробити рекомендації щодо зниження ризиків від впливу зважених твердих часток (ЗТЧ). Матеріали та методи. Було проаналізовано ключові публікації ВООЗ, ООН з якості атмосферного повітря, державні нормативні документи. Систематизовано результати досліджень з оцінки стану забруднення атмосферного повітря міста дрібними фракціями ЗТЧ. Для обробки показників використовувалися аналітичні, математичні та статистичні методи.
Keywords: тези доповідей