Основи здорового способу життя. Тема 4. Соціальні та фізичні складові здорового способу життя : метод. рек. для самостійної роботи студентів - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомитися з низкою питань, що характеризують проблеми соціальних та фізичних складових здорового способу життя. Актуальність проблеми полягає в необхідності підвищення рівня соціального здоров’я людей, адже спостерігається погіршення в останні десятиліття не тільки соматичного здоров’я молоді, але й інших складових здоров’я – психічної і соціальної. Проблема здоров’я людини стала сьогодні однією з найбільш актуальних, оскільки стан громадського здоров’я виступає важливим показником збереження і розвитку людського потенціалу будь якої країни.
Keywords: самостійна робота студентів