Вертеброгенні ураження нервової системи (діагностика, лікування) - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна; Ревенько, Алла Василівна; Лісова, Оксана Олександрівна; Дронова, Анастасія Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Як відомо, в структурі неврологічної захворюваності більше половини складають захворювання периферичної нервової системи (ПНС), що займають перше місце за поширеністю і кількістю днів непрацездатності. У структурі неврологічної захворюваності з тимчасовою втратою працездатності на частку захворювань ПНС в амбулаторно-поліклінічних закладах припадає 76% всіх випадків і 71,9% днів тимчасової непрацездатності (ТН), а в неврологічних стаціонарах - відповідно 55,5 і 48,1%.