Уніфікація способів гістологічного дослідження пародонта щурів після народження - Волошин, Микола Анатолійович; Бурега, Юрій Олексійович; Voloshin, N. A.; Burega, Yu. O. (My University, 2011)
Морфофункціональні особливості та реактивні зміни у пародонті та слизові ясен характеризуються змінами кількісного та якісного клітинного і структурного складу. Традиційні методи гістологічної обробки тканин пародонта та слизової ясен не завжди дозволяють зберегти клітинні та структурні елементи у незмінному вигляді. У зв’язку з цим виникла обґрунтована доцільність оптимізувати методи гістологічної обробки зразків пародонта та слизової ясен щурів. Дієвість та ефективність запропонованої уніфікації підтверджена подальшим забарвленням та вивченням зразків пародонта щурів. Morphological characteristics and reactive changes in periodontal and gingival mucosa are characterized by qualitative and quantitative changes of cellular and structural composition. Traditional methods of histological processing of periodontal tissue and gingival mucosa is not always possible to maintain the cellular and structural elements intact. In this connection there was a reasonable expediency optimize methods of histological processing of samples and periodontal gingival mucosa of rats. Efficiency and effectiveness of the proposed unification of color and confirmed by subsequent studies of samples of periodontal rats.
Unification Of Methods Of Histological Study In Rats After Periodontal Birth
Keywords: щури; пародонт; гістологічне дослідження; декальцинація; rat; periodontium; histology; decalcification