Н. Сміт – інноватор американської медичної освіти ХІХ ст. - Куліченко, Алла Костянтинівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Історія розвитку американської медичної освіти, як й самих Сполучених Штатів Америки, є динамічною та часом трагічною. З одного боку, з‘являлися перші державні та приватні медичні коледжі, що ставали осередками численних інновацій та закладами, що несли відповідальність за підготовку майбутніх лікарів. З іншого боку, доленосні історичні події для країни, гострі фінансові кризи, суперечки професорсько-викладацьких складів закладів медичної освіти гальмували та іноді відкидали процес оновлення американської медичної освіти.