Актуальність вивчення патогенетичних механізмів імунологічних змін у дітей з новими випадками захворювання на туберкульоз - Мирончук, Юлія Валеріївна (My University, 2018)
У статті проведено обґрунтування актуальності вивчення патогенетичних механізмів імунологічних змін у дітей з новими випадками захворювання на туберкульоз. Проведений огляд літератури свідчить про актуальність обраної теми, оскільки ця проблема на сьогодні привертає увагу багатьох дослідників. Визначені патогенетичні механізми імунологічних змін дозволяють спрогнозувати перебіг та ефективність лікування, прийняти рішення щодо доцільності використання імунокорекції, що сприятиме підвищенню ефективності лікування дітей з новими випадками захворювання на туберкульоз. The article justifies the problem of study of the pathogenetic mechanisms of immunological changes of children with new tuberculosis cases. The review of literature shows the relevance of the chosen topic, since up to the date this problem attracts the attention of many researchers. The determined pathogenetic mechanisms of immunological changes allow to predict the course and effectiveness of treatment, to decide on the feasibility of immunocorrection, thus, increasing the efficiency of treatment of children with new tuberculosis cases.
Keywords: імунологічні зміни; діти; туберкульоз; immunological changes; children; tuberculosis