Фармацевтична технологія у структурі професійних компетентностей асистента фармацевта - Малюгіна, Олена Олександрівна; Смойловська, Галина Павлівна (Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2024)
Основною метою професійної діяльності асистента фармацевта є надання фармацевтичної допомоги з дотриманням вимог та положень, визначе них стандартами та законодавством України. Асистент фармацевта має змогу реалізовувати свої професійні навички у різних закладах охорони здоров’я: ап теках, оптових фармацевтичних підприємствах, лікарнях, лабораторіях тощо. З огляду на це, фахівець повинен володіти широким діапазоном як загальних, так і спеціальних компетентностей відповідно до профілю діяльності. Фармацевтична технологія займає важливе місце у системі без перервного професійного розвитку асистента фармацевта та дозволяє система тизувати отриманні знання для подальшого використання у професійної діяль ності.
Keywords: фармацевтична технологія; компетентності; асистент фармацевта