Науковий шлях професора Волошина Миколи Анатолійовича - Колесник, Юрій Михайлович; Туманський, Валерій Олексійович; Григор'єва, Олена Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Говорити про життя професора Миколи Анатолійовича Волошина дуже легко, тому що майже все його життя, починаючи з 1972 року пов’язано з Запорізьким державним медичним університетом, який він закінчив з відзнакою у 1978 р. У 1978-1979 роках працював лікарем-інтерном рентгенологом у Запорізькій обласній клінічній лікарні. У 1979-1982 роках навчався в очній аспірантурі на кафедрі анатомії людини Запорізького державного медичного інституту. Його науковим керівником була видатна особистість, талановитий вчений — професор Яхниця Олександр Гаврилович, перший завідувач кафедри нормальної анатомії та проректор з наукової роботи Запорізького державного медичного інституту. В 1981 році, будучи аспірантом, Микола Волошин запропонував методику внутрішньоплідного введення антигенів, яка стала основною експериментальною моделлю при виконанні науково-планових та дисертаційних досліджень співробітниками кафедри до цього часу.