Селективная гибель специализированных клеток - Туманский, В. А.; Туманський, Валерій Олексійович; Tumanskiy, V. A. (ЗДМУ, 2005)
Рассмотрен морфогенез селективной гибели специализированных клеток путем некроза, патогенно индуцированного апоптоза, а также уничтожение специализированных клеток, вызванное иммунной системой, которые играют важную роль в развитии недостаточности функций органов. Розглянутий морфогенез селективної загибелі спеціалізованих клітин шляхом некрозу, патогенно індукованого апоптозу, а також знищення спеціалізованих клітин, викликане імунною системою, які відіграють важливу роль у розвитку недостатності функцій органів. Morphogenesis of selective death of specialized cells by necrosis, pathogenically induced apoptosis as well as destruction of specialized cells, caused by immune system, which play important role in the development of organs function insufficiency are viewed.
Селективна загибель спеціалізованих клітин
Selective death of specialized cells
Keywords: некроз клетки; апоптоз; иммуноклеточный киллинг; фагоцитоз; імуноклітинний кілінг; cell necrosis; apoptosis; immune-cellular killing; phagocytosis