Дослідження соціально-психологічного клімату в аптечному закладі з метою профілактики дисциплінарних правопорушень - Зарічна, Тамара Пантелеймонівна; Кральська, С. В. (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Соціально-психологічний клімат в колективі - це комплексний, інтегрований показник, що відображає внутрішній стан спільності в цілому, а також її здатність досягати спільних цілей. Сприятливий клімат в колективі підвищує ефективність спільної роботи, зміцнює трудову дисципліну та зводить до мінімуму дисциплінарні правопорушення працівників. Несприятливі ж відносини можуть стати причиною високої плинності кадрів, підвищення рівня конфліктності, зниження ефективності праці, наявності дисциплінарних правопорушень і дисциплінарних стягнень і в цілому погіршення репутації організації.
Keywords: аптечний заклад; соціально-психологічний клімат