Підвищення якості освіти на післядипломному етапі навчання - Нагорна, Наталія Олександрівна; Берест, Галина Григорівна; Nahorna, N. O.; Berest, G. G. (Тернопільський державний медичний університет, 2016)
В статті окреслено загальну проблематику та розкрито науковий статус освіти й шляхи формування освітнього знання. Підкреслено суспільну значущість наукових досліджень та методологічного обґрунтування сучасних проблем вітчизняної системи освіти, сучасне педагогічне бачення суспільної основи ефективної соціалізації. Розробка Національної стратегії розвитку освіти зумовлена необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості і конкурентоспроможності освіти, вирішення стратегічних завдань, що стоять перед національною системою освіти в нових економічних і соціокультурних умовах, інтеграцію її в європейський і світовий освітній простір. Новий підхід до розуміння сутності освіти дозволяє підняти розгляд розвитку освітніх стратегій та системного функціонування галузі на вищий рівень. The article outlines the general problems and solved scientist status of education and ways of creating educational knowledge. Emphasized the importance of social studies methodological basis of contemporary problems of national education system, modern pedagogical vision of the social foundations of effective socialization. Development of the National Strategy for the development of education due to the need of radical changes aimed at improving the quality and competitiveness of education, the strategic challenges facing the national education system in the new economic and cultural conditions of its integration into European and world educational space. A new approach to interpretation of educational essence allows raising examination of systematical functioning of sphere and development of educational strategy on other interdisciplinary level.
Improving the quality of education on ostgraduate studies in stage
Keywords: тези