Клінічна характеристика гемодинамічних та ремоделінгових аберацій у практично здорових осіб - Буряк, Віктор Валерійович; Наумова, В. О.; Буряк, В. В.; Наумова, В. А.; Buriak, V. V.; Naumova, V. A. (My University, 2015)
Дослідження присвячено вивченню вікових і клінічних особливостей, а також взаємозв’язку васкулярного ремоделювання та брахіоцефальної гемодинаміки. Доведено, що у практично здорових осіб з віком має місце інтенсифікація процесів васкулярного ремоделювання та зменшення показників брахіоцефальної гемодинаміки. Встановлено негативний кореляційний взаємозв’язок між показниками, що вивчаються. Исследование посвящено изучению возрастных и клинических особенностей, а также взаимосвязи васкулярного ремоделирования и брахиоцефальной гемодинамики. Доказано, что у практически здоровых лиц с возрастом имеет место интенсификация процессов васкулярного ремоделирования и снижение показателей брахиоцефальной гемодинамики. Установлена обратная корреляционная взаимосвязь между изучаемыми показателями. This article is devoted to study of age and clinical features as well as relationship of vascular remodelling and brachiocephalic hemodynamics. It is set that healthy persons have age intensification of vascular remodelling and decrease of brachiocephalic hemodynamics indicators. There was inverse correlation between the studied parameters established too.
Клиническая характеристика гемодинамических и ремоделинговых аберраций у практически здоровых лиц
Clinical characteristics of hemodynamic and remodelling aberrations in healthy persons
Keywords: васкулярне ремоделювання; брахіоцефальна гемодинаміка; внутрішня сонна артерія; вікові особливості; взаємозв’язок; васкулярное ремоделирование; брахиоцефальная гемодинамика; внутренняя сонная артерия; возрастные особенности; взаимосвязь; vascular remodelling; brachiocephalic hemodynamics; internal carotid artery; age features; relationship