Совість, як основа професійної діяльності лікаря - Шубін, В. О. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Протягом історії, поняття совісті відігравало значущу роль в філософії. Наприклад, німецький філософ, родоначальник німецької класичної філософії Іммануїл Кант писав «Совість не є щось, що купується, і не може бути обов’язком придбання її; кожна людина як моральна істота має її в собі спочатку».