Розробка складу лікувально-косметичного засобу для профілактики випадіння волосся - Павх, О. І.; Соколова, Л. В.; Козир, Г. Р.; Барна, О. М. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Здійснено комплексні дослідження з визначення оптимального складу крем-маски для профілактики випадіння волосся. Встановлено, що найкращими споживчими якостями характеризуються основи, до складу яких введено олію рицинову, гідроксиетилцелюлозу і комплексний емульгатор MONTANOV 68. Проведены комплексные исследования по определению оптимального состава крем-маски для профилактики выпадения волос. Установлено, что лучшими потребительскими качествами характеризуются основы, в состав которых введены касторовое масло, гидроксиэтилцеллюлоза и комплексный эмульгатор MONTANOV 68. Comprehensive investigations to establish the optimal composition of cream-mask for prevention a hair loss were conducted. It was established, that the best consumer qualities characterized the basics with castor oil, hydroxyethyl cellulose, and an emulsiﬁer MONTANOV 68.
Keywords: випадіння волосся; емульгелева основа; маска для волосся; фізико-хімічні властивості; выпадение волос; эмульгелевая основа; маска для волос; физико-химические свойства; hair loss; emulgel basic; hair mask; physico-chemical properties