Етичні та правові аспекти серцево-легеневої реанімації - Серіков, Костянтин Вікторович (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
В медичній практиці ніщо інше не викликає у лікарів стільки емоційного сум’яття, як вигляд хворого, який вмирає. Раніше смерть вважалася природним фіналом тяжкої хвороби, проте на теперішній час лікарі прагнуть передбачити момент виникнення та прогресування термінальних станів, застосовуючи для цього безліч неінвазивних та інвазивних методів.