Лікарські рослини на аптечній полиці - Корнієвський, Юрій Іванович; Кучеренко, Людмила Іванівна; Корнієвська, Валентина Григорівна; Скорина, Дмитро Юрійович; Хромильова, Ольга Володимирівна; Богуславська, Наталія Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
У пропонованому навчальному посібнику узагальнено матеріал із вивчення цілющих властивостей лікарських рослин і фітопрепаратів, створених на їхній основі. Видання містить загальні відомості про біологічно активні речовини рослинного походження, а також класифікацію лікарських рослин за групами біологічної дії, що адаптована до міжнародної анатомо-терапевтично-хімічної системи класифікації лікарських засобів. Приділено значну увагу характеристиці лікарських рослин, які найчастіше використовуються у фітотерапії, а також систематизовано відомості про сучасні фітопрепарати, які представлені на фармацевтичному ринку України.
Keywords: лікарські рослини; фітопрепарати