3-бензил(4-метилфеніл)ксантиніл-8-пропіонати – синтез та їх антиоксидантна активність - Левіч, Сергій Вадимович; Шкода, Олександр Станіславович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Природні, а також синтетичні похідні ксантину давно увійшли до арсеналу найбільш часто вживаних препаратів антиоксидантної, бронхолітичної, коронаролітичної та інших видів фармакологічної дії. Мета дослідження: Пошук не описаних раніше сполук з антиоксидантною активністю серед водорозчинних солей 3- бензил(4-метилфеніл)ксантиніл-8-пропіонових кислот.
Keywords: водорозчинні солі; похідні ксантину; антиоксиданти; водорастворимые соли; производные ксантина; антиоксиданты; water-soluble salts; xanthine’s derivatives; antioxydants