Терапевтические эффекты метаболитотропного кардиопротектора,содержащего L-аргинин и инозин,у больных пожилого и старческого возраста с ИБС - Воробьева, О. А.; Воробйова, О. О.; Vorobjova, O. A. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Исследовано состояние оксидантного стресса, антиоксидантных систем, функции сосудистого эндотелия и эпизодов ишемии миокарда у 121 больного пожилого и старческого возраста (средний возраст 78,75±0,62 лет), страдающих ишемической болезнью сердца. Показано восстановление эндотелийзависимой вазодилятации, улучшение показателей метаболизма оксида азота,явлений оксидативного стресса, снижение длительности и выраженности эпизодов ишемии миокарда в процессе лечения метаболитотропным кардиопротектором в составе комплексной терапии на протяжении 3 месяцев у данной категории пациентов. Досліджено стан оксидативного стресу, антиоксидантних систем, функції судинного ендотелію і епізодів ішемії міокарда у 121 особи літнього і старечого віку (середній вік 78,75±0,62 років), хворих на ішемічну хворобу серця. Показано відновлення ендотелійзалежної вазодилятації, поліпшення показників метаболізму оксиду азоту, явищ оксидативного стресу, зниження тривалості й виразності епізодів ішемії міокарда в процесі лікування метаболітотропним кардіопротектором у складі комплексної терапії протягом 3 місяців у зазначеної категорії пацієнтів. Research of an oxidative stress, antioxidant systems, function of vascular endothelium and episodes of myocardial ischemia in 121 elderly patients with IHD (average age 78,75±0,62 years) was performed. Recovery of endothelium-depended vasodilatation, improvement of indexes of nitric oxide metabolism, oxidative stress reduction, decrease of duration and expressiveness of episodes of myocardial ischemia during treatment by metabolic cardioprotector as a part of complex therapy throughout 3 months in these patients were shown.
Терапевтичні ефекти метаболітотропного кардіопротектора, що містить L-аргінін та інозин, у хворих похилого і старечого віку з ІХС
Therapeutic effects of metabolic cardioprotector containing L-arginine and inosine in elderly patients with ischemic heart disease
Keywords: эндотелиальная дисфункция; оксидативный стресс; ишемия миокарда; метаболитотропный кардиопротектор; ендотеліальна дисфункція; оксидативний стресс; ішемія міокарда; метаболітотропний кардіопротектор; endothelial dysfunction; oxidative stress; myocardial ischemia; metabolic cardioprotector