Скандинавська ходьба як засіб профілактики захворювань серцево-судинної системи - Дорошенко, Едуард Юрійович; Лукашенко, Ланна Віталіївна; Олійник, Олександр Іванович; Москвітіна, Дар'я Анатоліївна (Stockholm : SSPG Publish, 2023)
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (2016), серцево-судинні захворювання є найбільш частою причиною летальних випадків у глобальному масштабі. Зазвичай, до серцево-судинних захворювань відносять ішемічну хворобу серця, інсульти, серцеву недостатність, кардіоміопатію, аритмію, вроджені та набуті вади серця, аневризму аорти, хвороби периферійних артерій, тромбози і тромбофлебіти.