Використання напруженої петлі при хірургічному лікуванні переломів кісточок з пошкодженням міжгомілкового синдесмозу - Головаха, Максим Леонідович; Кожем'яка, Максим Олександрович; Криворучко, Є. А.; Golovakha, M. L.; Kozhemyaka, M. A. (My University, 2014)
У роботі розглянуті переваги і недоліки існуючих методів лікування переломів кісточок із пошкодженням міжгомілкового синдесмозу. Обґрунтована можливість використання напруженої петлі і розробленої накісткової пластини в хірургічному лікуванні переломів кісточок із пошкодженням міжгомілкового синдесмозу. Наведені дані клінічних спостережень, аналіз яких свідчить про високу ефективність запропонованого методу лікування. В работе рассмотрены преимущества и недостатки существующих методов лечения переломов лодыжек с повреждением межберцового синдесмоза. Обоснована возможность применения напряженной петли и разработанной накостной пластины в хирургическом лечении переломов лодыжек с повреждением межберцового синдесмоза. Приведены данные клинических наблюдений, анализ которых свидетельствует о высокой эффективности предложенного метода лечения. The article discusses the advantages and disadvantages of the existing treatments of ankle fractures with tibiofibular syndesmosis injury. The possibility of using tension band wiring and developed external plate in the surgical treatment of fractures of the ankle with tibiofibular syndesmosis injury. Clinical observations data are given, their analysis demonstrates the high efficiency of the proposed method of treatment.
Application of tension band wiring in surgical treatment of ankle fracture with damaged tibiofibular syndesmosis
Keywords: переломи кісточок; міжгомілковий синдесмоз; хірургічне лікування; напружена петля; переломы лодыжек; межберцовый синдесмоз; хирургическое лечение; остеосинтез; напряженная петля; ankle fractures; tibiofibular syndesmosis; osteosynthesis; surgical treatment; tension band wiring