Вдосконалення кваліфікації фахівців фармацевтичної галузі у період реформування медицини та фармації в Україні - Білай, Іван Михайлович; Дарій, Володимир Іванович; Демченко, B. О.; Білай, Андрій Іванович; Красько, Микола Петрович; Остапенко, Андрій Олексійович; Belay, I. M.; Dary, V. I.; Demchenko, V. O.; Belay, A. I.; Krasko, N. P.; Ostapenko, A. A. (My University, 2020)
У статті наведено необхідність визначення основних напрямів і пріоритетів розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров'я України, що зумовлюється реальними політичними та соціально-економічними процесами. Основним елементом при цьому є впровадження та розвиток формулярної системи – комплексу управлінських методик застосування раціональних, організаційно та економічно ефективних методів постачання і використання ЛЗ з метою забезпечення в конкретних умовах високої якості медичної допомоги і оптимального використання наявних ресурсів. The article describes the need to determine the main directions and priorities of the development of the pharmaceutical industry in Ukraine, which is conditioned by real political and socioeconomic processes. The main element here is the introduction and development of a formular system - a complex of management methods for the application of rational, organizational and cost-effective methods of supplying and using drugs to ensure, in specific conditions, high quality medical care and optimal use of available resources.
Improvement of pharmaceutical specialists during the period of reforming medicine and pharmacy in Ukraine
Keywords: фармацевтична галузь; фармацевт; провізор; вища освіта; pharmaceutical industry; pharmacist; pharmacist; higher education